|
|
|
... fe... |
2018-10-24 20:46:08 |
|
|
|
|
|
|
... Ezután már ne keverjük, csak forgassuk, rázogassuk az ételt, nehogy összetörjük a zöldségeket.
A galuskához a lisztet a sóval és a tojással összedolgozzuk, majd kiskanáll... |
|
2018-08-08 13:01:21 |
|
|
|
|
|
|
... galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzáadunk egy tojást, egy sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.
... |
2018-07-20 00:09:16 |
|
|
|
|
|
|
... dinszteljük, majd felöntjük a zöldségalaplével, és főzni kezdjük. Annyi vizet adhatunk még hozzá, amennyi levest főzni szeretnénk.
Amikor forr, egy kiskanál élével a levesbe szaggatjuk a grízgaluskát, és kb. 20 percig fedő alatt főzzük. (Jól megdagadnak, megnőnek főzés közben. Amikor megkeverjük, és már nem "kopog", hanem nagyon puhán ér a kanálhoz, akkor egyet kettév... |
|
2018-04-06 22:52:04 |
|
|
|
|
|
|
... liszttel elkevert tejföllel. Összeforraljuk, ízesítjük bazsalikommal és egy kis ecettel.
Egy tojást összekeverünk annyi liszttel, hogy galuska állagú legyen. A levesbe szaggatjuk. Amikor feljön a galuska a leves tetejére, készen van a levesünk.
Vass... |
|
2018-03-22 00:52:37 |
|
|
|
|
|
|
... a galuskát. A tojást felverjük, hozzáadjuk a grízt, megsózzuk, majd összekeverjük. Ha túl sűrű a massza, adunk még hozzá egy kevés levest, s egy másik lábasban, forrásban lévő vízbe szaggatjuk.ű
Amikor a leves hozzávalói megfőttek, akkor kitálaljuk a levest: a tányérba szedünk a levesből és a zöldségekből, teszünk bele galuskát, megszórjuk pirospaprikával, majd egy cs... |
2017-12-21 23:18:50 |
|
|
|
|
|
|
... csak éppen összeforraljuk, nehogy a tojás kicsapódjon.
Közben a tojásfehérjét jó keményre verjük a maradék cukorral. A tejet felforraljuk és a habot evőkanál segítségével a tejb... |
2017-11-02 14:36:28 |
|
|
|
|
|
|
... májassal, és hozzáadunk egy kevés vizet, hogy félkemény tésztát kapjunk. Durvára őrölt borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, kiskanállal a levesbe szaggatjuk a galuskát. Kb. 10 perc alatt készre főzzük. Friss petrezselyemmel tálaljuk.
Megjegyzés
R... |
2017-10-24 22:28:30 |
|
|
|
|
|
|
... galuskát. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzáadunk egy tojást, egy sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle.
A tésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük, és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.
... |
2017-09-12 23:39:24 |
|
|
|
|
|
|
... fél kg jostát 20 dkg cukorral felfőzünk, ízlés szerint sózzuk. 2 tojás sárgáját 2 dkg liszttel kikeverünk, vaníliával ízesítjük. A fehérjéből habot verünk, összekeverjük, és a levesbe szaggatjuk, majd kifőzzük. Végül egy pohár tejfölt is a levesbe keverünk és tálaljuk.
MÁRTÁS
40 dkg jostát 20 dkg cukorral, kevés vízzel felfőzünk, citrommal, citromhéjjal ízesítjük... |
2017-07-04 16:00:22 |
|
|
|
|